Το 4ο γλωσσολογικό συνέδριο Τζαρτζάνεια 2012 έλαβε χώρα στον Τύρναβο, στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο, στις 7-9 Δεκεμβρίου 2012. Η θεματική του συνεδρίου ήταν: «Οι γεωγραφικές και κοινωνικές ποικιλίες της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και η παρουσία τους στην εκπαίδευση«. Το συνέδριο ήταν ανοικτό τόσο σε μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, όσο και για το κοινό. Το συνέδριο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία για άλλη μια φορά, καθώς οι συμμετοχές ήταν πολλές και το ενδιαφέρον πηγαίο.

Το Εργαστήριό μας ανέλαβε την συν-οργάνωση του συνεδρίου από πλευράς πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μαζί με την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Λάρισας και τον Δήμο Τυρνάβου. Το συνέδριο έλαβε χώρα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Εκτός από τον οργανωτικό τομέα, το Εργαστήριο μας ανέλαβε και την γραμματειακή υποστήριξη του συνεδρίου, καθώς και την επιμέλεια και έκδοση των πρακτικών του (προσεχώς).

Φυσικά η συμβολή μας δεν περιορίστηκε σε αυτά τα σημεία, καθώς μέλη μας συμμετείχαν με ανακοινώσεις. Πιο συγκεκριμένα, η Ρούλα Κίτσιου και ο Γιώργος Ανδρουλάκης παρουσίασαν από κοινού την ανακοίνωση με τίτλο «Ο νεανικός συντομευμένος λόγος ως κοινωνική ποικιλότητα: αναγνώριση, χρήση, λειτουργικότητα».

Το πρόγραμμα του συνεδρίου και οι περιλήψεις των ανακοινώσεων είναι διαθέσιμα εδώ.