Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες αποτελούν την πολυπληθέστερη υποομάδα και ουσιαστικά τον ακρογωνιαίο λίθο του Εργαστηρίου. Το φοιτητικό δυναμικό μας σε αλφαβητική σειρά είναι:

Απόφοιτοι/ες ΠΤΔ:

Ευθυμιάδου Χριστίνα

Efth_Chris

«Ανακάλυψα το εργαστήριο ως προπτυχιακή φοιτήτρια το 2011 και απασχολήθηκα σε αυτό μέχρι και το καλοκαίρι του 2012 όπου έφυγα για σπουδές στο εξωτερικό. Αρχικά ανέλαβα μαζί με την τότε ομάδα την υποστήριξη του προγράμματος «Λειτουργία Θερινών Τμημάτων». Σταδιακά, καθώς οι δράσεις του εργαστηρίου άρχισαν να διευρύνονται, συμμετείχα και στην διοργάνωση επιμορφώσεων, ημερίδων και συνεδρίων γύρω από εκπαιδευτικά ζητήματα, ενώ παράλληλα υποστήριζα τη λειτουργία του εργαστηρίου σε καθημερινό επίπεδο (π.χ. αλληλογραφία, διοικητικά θέματα). Κύριος τομέας καθηκόντων μου σε όλα τα παραπάνω ήταν το κομμάτι της επικοινωνίας του εργαστηρίου με τους εκάστοτε συνεργάτες μας. Επιπλέον, συμμετείχα στο ερευνητικό πρόγραμμα ΕΛΜΕΓΟ, ως μέλος της ομάδας ανάπτυξης εκπαιδευτικού υλικού.»

Καλλιντζή Ευστρατία

kallintzi

«Ως μέλος του εργαστηρίου είχα αναλάβει την αξιολόγηση ενός μέρους των φακέλων των παραδοτέων των Θερινών Τμημάτων 2012. Επίσης, συμμετείχα στην υποστήριξη των διδασκαλιών του προγράμματος ΕΛΜΕΓ.»

Μηλίνη Νίκη

Milini_NIki

«Ο ρόλος μου στο ΕΜΔΔΕΓ ξεκίνησε αρχικά ως υποστηρικτικός σε διάφορα διοικητικά ζητήματα, τον Μάιο του 2011. Στη συνέχεια, ασχολήθηκα με τη διοργάνωση των Θερινών  Τμημάτων, τόσο του ίδιου έτους όσο και του επόμενου αλλά και την προετοιμασία του προγράμματος ΕΛΜΕΓΟ,  στο οποίο συμμετείχα μερικώς και ως διδάσκουσα. Παράλληλα, πήρα μέρος στην οργάνωση διαφόρων διαλέξεων και του γλωσσολογικού συνεδρίου «Τζαρτζάνεια 2012». Ακόμη, συμμετείχα στην ομαδική ανακοίνωση του Εργαστηρίου στο 2ο Διεθνές Συνέδριο «Σταυροδρόμι Γλωσσών και πολιτισμών: ελληνο-αλβανική επαφή». Γενικότερα, προσπαθούσα να βοηθώ σε οποιαδήποτε δραστηριότητα αναλάμβανε/διοργάνωνε το ΕΜΔΔΕΓ, με ισχυρό κίνητρο τη συνύπαρξη με τους φίλους μου, τα άλλα μέλη του Εργαστηρίου. Ευελπιστώ να φανώ το ίδιο χρήσιμη και στο άμεσο μέλλον.»

Μπάρδας Θάνος

mpardas

«Ξεκινώντας στο εργαστήριο πριν 2 χρόνια, αναλάβαμε μαζί με την τότε ομάδα την προετοιμασία των θερινών τμημάτων του 2012, την προετοιμασία των μαθημάτων του κ. Ανδρουλάκη,  προετοιμασία και οργάνωση επιμορφώσεων και ομιλιών, και διάφορες γραφειοκρατικές εργασίες. Στην παρούσα φάση, ο ρόλος μου είναι καθαρά υποστηρικτικός, μετά από 1 χρόνο σχεδόν απουσίας, συμμετέχω στο Econolang, στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης και έχω αναλάβει να συνεχίσω την δημιουργία σημειώσεων .ppt για το μάθημα τη Διδακτικής.»

Ρακιτζή Καρολίνα

rakitzi

Μεταπτυχιακή φοιτήτρια ΠΤΔΕ Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας- ΠΜΣ Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης

-συντονισμός και οργάνωση  μαθημάτων (Κοινωνιογλωσσολογία, Διδακτική της Γλώσσας Ι & ΙΙ, Ελληνική γλώσσα και γλωσσολογία) με υπεύθυνο τον κ. Γιώργο Ανδρουλάκη
-παρακολούθηση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας
-γραμματειακή υποστήριξη σε ημερίδες, διαλέξεις και και συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα (ΕΛΜΕΓΟ,Θερινά Τμήματα, Δίκτυο Σχολείων Έρευνας) και συνέδρια
-οργάνωση και συμμετοχή σε  «εξω-εργαστηριακές» δραστηριότητες (βλ. λέσχη ανάγνωσης),
-και διευθέτηση ζητημάτων παντός τύπου (σχετικά πάντα με δραστηριότητες του ΕΜΔΔΕΓ)

Ραπτοπούλου Άνθεμις

raptopoulou

Μεταπτυχιακή φοιτήτρια University of Stockholm – Master in International and Comparative Education

-Υπεύθυνη της οργάνωσης, αρχειοθέτησης και ταξινόμησης της βιβλιοθήκης του Εργαστηρίου και της εκπαίδευσης και εμπλοκής νέων μελών στη διαδικασία.
-Οργάνωση και γραμματειακή υποστήριξη σε ημερίδες, διαλέξεις, συνέδρια, εξ-αποστάσεως επιμορφώσεις και προγράμματα του Εργαστηρίου
-Μέλος της ομάδας των Θερινών Τμημάτων, με διατήρηση πρωτοκόλλου, οργάνωση και υποστήριξη προγράμματος, συμμετοχή ως ερευνητική επισκέπτρια και διευθέτηση διαφόρων ζητημάτων γύρω από αυτό.

Φοιτητές ΠΤΔΕ:

Δημητρακίδου Βάσια

dimitrakidou

«Είναι ο δεύτερος χρόνος συμμετοχής μου στο εργαστήριο! Έχω ασχοληθεί με πολλά όπως η επεξεργασία φακέλων των σχολείων που συμμετείχαν στα Θερινά Τμήματα. Το υλικό που είδα και διάβασα, ήταν πολύ επιμορφωτικό για την μελλοντική καριέρα του εκπαιδευτικού. Πήρα ιδέες για μεθόδους  διδασκαλίας, project αλλά και στρατηγικές ενασχόλησης  με παιδιά από άλλες χώρες! Όλα αυτά τα δεδομένα ήταν πολύ χρήσιμα. Φέτος, έχω αναλάβει την αρχειοθέτηση εγγράφων, την ταξινόμηση βιβλίων (βιβλιοθήκη) και την υλοποίηση ηλεκτρονικού βιβλίου με το υλικό των Θερινών Τμημάτων. Όλα έχουν ξεκινήσει πολύ ευνοϊκά και θα ολοκληρωθούν όπως πάντα με την καλή συνεργασία όλων μας!»

Ζεράι Εμμανουήλ

zerai

«Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το εργαστήριο το Σεπτέμβριο του 2012. Κύριος τομέας ενασχόλησής μου είναι η δημιουργία και διαχείριση της ιστοσελίδας μας και η τεχνική υποστήριξη στις δραστηριότητες του εργαστηρίου. Πέρα από αυτό, όμως, έχω συμμετάσχει ενεργά στα ερευνητικά έργα ΕΛΜΕΓΟ και ECONOLANG, διαχειρίζομαι τις εργασίες των μαθημάτων του κ. Ανδρουλάκη, ενώ συμμετείχα ως οργανωτικό μέλος σε συνέδρια και ημερίδες. Τέλος, έχω ετοιμάσει μερικές παρουσιάσεις μας για εξω-εργαστηριακές περιστάσεις και συμβάλλω με τις γνώσεις μου σε παντός είδους διεργασίες του εργαστηρίου.»

Καραγιάννη Μαρία

karagianni

«Βρίσκομαι στο 3ο έτος των σπουδών μου και είμαι νέο μέλος στο εργαστήριο.Τα ενδιαφέροντα μου κινούνται γύρω από τους τομείς Αρχειοθέτηση και Ερευνητικά προγράμματα. Προς το παρόν, έχω αναλάβει την αρχειοθέτηση του μαθήματος της Κειμενογλωσσολογίας ενώ στο μέλλον επιθυμώ να συμμετάσχω στα διάφορα ερευνητικά προγράμματα που υλοποιεί το εργαστήριο.»

Κισοπούλου Λένα

kisopoulou

«Συμμετέχω στο εργαστήριο από το 3ο έτος σπουδών. Οι τομείς με τους οποίους ασχολήθηκα και ασχολούμαι είναι:

-Η οργάνωση της βιβλιοθήκης του εργαστηρίου, και συγκεκριμένα η ταξινόμηση και ηλεκτρονική καταχώριση των βιβλίων.
-Το ερευνητικό έργο ECONOLANG.
-Η οργάνωση εργασιών των προπτυχιακών φοιτητών.»

Λιάση Παναγιώτα: Πληροφορίες σύντομα!

Μαλλιαρού Μαριαρένα

malliarou

«Είμαι φοιτήτρια του 4ου έτους και είμαι στο εργαστήριο περίπου ένα χρόνο! Μου δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθώ με τα Παραδοτέα, δηλαδή με την αξιολόγηση των φακέλων των θερινών τμημάτων. Επιπλέον, συμμετείχα στην υποστήριξη των διδασκαλιών για τα μαθήματα ΕΛΜΕΓΟ, γεγονός που μου πρόσφερε μια πολύ εποικοδομητική αλλά και πολύ όμορφη εμπειρία! Το προηγούμενο διάστημα ασχολήθηκα με την οργάνωση του φακέλου της Διδακτικής της Γλώσσας Ι του κ. Ανδρουλάκη. Επίσης, είμαι στην ομάδα για την έρευνα του προγράμματος ECONOLANG, ενώ πρόκειται να ασχοληθώ με τη σύνταξη του ηλεκτρονικού βιβλίου των Θερινών τμημάτων.»

Μάνου Αλεξάνδρα

manou

«Στο Εργαστήριο συμμετέχω από το 3ο έτος των σπουδών μου και έχω αναλάβει τον τομέα της αρχειοθέτησης. Προσπαθώ να κρατάω σε μία σειρά τα έγγραφα που περνάνε από το γραφείο, αλλά και τον χώρο του γραφείου. Ακόμη, στο εγγύς μέλλον σκοπεύω να ασχοληθώ με το ECONOLANG, στο οποίο επιθυμώ να συμμετέχω στο ερευνητικό κομμάτι που θα πραγματοποιηθεί.»

Μανωλάκη Άννα

manolaki_anna

«Είμαι στο 4ο έτος των σπουδών μου και συμμετέχω στις δραστηριότητες του εργαστηρίου από τον Σεπτέμβριο του 2012. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έχω εμπλακεί σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα,  όπως:   Θερινά Τμήματα  Εκπαίδευσης Αλλοδαπών Μαθητών, ΕΛΜΕΓΟ, Δίκτυο Σχολείων Έρευνας, ECONOLANG (με καθήκοντα κυρίως την επεξεργασία των παραδοτέων, την οργανωτική υποστήριξη μαθημάτων, την απομαγνητοφώνηση συνεντεύξεων, καταγραφή φύλλων παρατηρήσεων κ.α.) Επίσης συμμετέχω στη γραμματειακή υποστήριξη συνεδρίων και ημερίδων που διοργανώνει και συμμετέχει το ΕΜΔΔΕΓ και σε όποιο άλλο θέμα προκύπτει στην καθημερινότητα του εργαστηρίου. Θεωρώ πως η ενασχόλησή μου αυτή είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη και πως έχω αποκομίσει πολλές εμπειρίες που θα με βοηθήσουν στο επαγγελματικό μου μέλλον.»

Μανώλη Ευηλένα

manoli

«Ο ρόλος μου εστιάζεται στην οργάνωση της βιβλιοθήκης του εργαστηρίου και στη διαχείριση του υλικού της ιστοσελίδας. Παράλληλα έχω αναλάβει κατά καιρούς και διάφορα καθήκοντα όπως υποστήριξη ημερίδων και συνεδρίων ή την παρουσίαση δραστηριοτήτων του εργαστηρίου.»

Μισαηλίδου Έλενα

misailidou

«Ο δικός μου ρόλος στο Εργαστήριο εστιάζεται στην ενασχόληση με δύο τομείς:
-Μαθήματα Προπτυχιακού επιπέδου (προετοιμασία μαθημάτων, ηλεκτρονική αλληλογραφία, οργάνωση και ταξινόμηση εργασιών των μαθημάτων)
-Έρευνα ECONOLANG (Ελληνογαλλική Συμφωνία).
-Παράλληλα, έχω συμμετάσχει στην υποστήριξη του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Σημειωτικής.»

Ντάσιου Ειρήνη

ntasiou

«Η πρώτη μου επαφή με το εργαστήριο ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2012 με τη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα ΕΛΜΕΓΟ (παρατήρηση, υποστήριξη). Κατόπιν, συμμετείχα στην ομάδα που ασχολήθηκε με την επεξεργασία των φακέλων των Θερινών Τμημάτων 2012, στην υποστήριξη της ημερίδας «Έγκλεισμός και Εκπαίδευση» και του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Σημειωτικής. Πρόσφατα ασχολήθηκα με την οργάνωση του φακέλου του μαθήματος «Νεοελληνική Γλώσσα». Στη συνέχεια ευελπιστώ να συμμετέχω στη δημιουργία e-book με βάση το υλικό που συγκεντρώθηκε από το πρόγραμμα των Θερινών Τμημάτων.»

Πανάγου Βίκυ

panagou

«Είμαι νέο μέλος στο εργαστήριο. Προς το παρόν έχω αναλάβει το φάκελο του μαθήματος ‘Διδακτική Νεοελληνικής Γλώσσας 1’ του κ. Ανδρουλάκη. Επίσης, με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με το ερευνητικό πρόγραμμα Econolang και με τη δημιουργία των e-book των Θερινών Τμημάτων.»

Παντελούκα Ηρώ-Μαρία

pantelouka

«Η συμμετοχή μου στο ΕΜΔΔΕΓ ξεκίνησε από το έτος 2012. Η συνεισφορά μου στο εργαστήριο αφορά  στην ηλεκτρονική αρχειοθέτηση και ταξινόμηση της βιβλιοθήκης του εργαστηρίου, στη διαχείριση της ιστοσελίδα και στη δημιουργία του λογότυπου. Παράλληλα, έχω εμπλακεί και στα προγράμματα  ΕΛΜΕΓΟ και ECONOLANG, όπως επίσης και στην υποστήριξη σε συνεδρία και ημερίδες που διοργανώνει και συμμετέχει το ΕΜΔΔΕΓ (αναλαμβάνοντας καθήκοντα γραμματειακής υποστήριξης).»

Παπάζογλου Θεοδώρα: Πληροφορίες σύντομα!
Παπάζογλου Μαγδαληνή: Πληροφορίες σύντομα!
Πρεβέντας Ευθύμιος: Πληροφορίες σύντομα!

Σκανδάλη Μαρία

skandali

«Είμαι τριτοετής φοιτήτρια και ένα από τα νέα μέλη του εργαστηρίου. Οι τομείς στους οποίους έχω δηλώσει ενδιαφέρον είναι η Αρχειοθέτηση και η Έρευνα. Αρχικά, ασχολούμαι με την αρχειοθέτηση ενός μαθήματος του κ. Ανδρουλάκη και στο μέλλον θα επιδιώξω να συμμετέχω σε κάποιο ερευνητικό πρόγραμμα.»

Χατζηγεωργίου Νίκη

Chatz_Niki

«Φοιτώ στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αποτελώ μέλος του Εργαστηρίου του κ.Ανδουλάκη. Έχω αναλάβει θέματα και εργασίες που σχετίζονται με την έρευνα, καθώς επίσης και θέματα αρχειοθέτησης.»