Σήμα Γλωσσών

Language Label Logo

Ευρωπαϊκή διάκριση για το «Ελληνικά για Μετανάστες Γονείς»

Το πρόγραμμα ΕΛΜΕΓΟ (Ελληνικά για Μετανάστες Γονείς) βραβεύτηκε με το «Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών 2012». Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή διάκριση που ενθαρρύνει τις νέες πρωτοβουλίες στον χώρο της διδασκαλίας και εκμάθησης των γλωσσών και ενισχύει πρωτοποριακές πρακτικές και τεχνικές.

Το πρόγραμμα ΕΛΜΕΓΟ χρηματοδοτήθηκε από την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της πρόσκλησης για δράσεις στοχευμένης έρευνας του 2010. Πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για την υλοποίησή του συνεργάστηκαν τέσσερις ερευνητικές ομάδες, από όλα τα Τμήματα της Σχολής των Επιστημών του Ανθρώπου του Π.Θ.: Εργαστήριο Μελέτης, Διδασκαλίας, Διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας του ΠΤΔΕ (συντονιστής φορέας, κ. Γιώργος Ανδρουλάκης), Εργαστήριο Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του ΙΑΚΑ (με επικεφαλής τη Ρίκη Βαν Μπούσχοτεν), Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του ΠΤΠΕ (με επικεφαλής τη Μαρία Παπαδοπούλου) και ομάδα του ΠΤΕΑ (με επικεφαλής τη Γεωργία Ανδρέου).

Φωτογραφίες από το πρόγραμμα ΕΛΜΕΓΟ μπορείτε να βρείτε εδώ και από την τελετή απονομής του «Ευρωπαϊκού Σήματος Γλωσσών» εδώ.