Επιτυχής η διοργάνωση της 3ης Ημερίδας για τη Διεθνή Ημέρα Μητρικής Γλώσσας

Με επιτυχία διεξήχθη η 3η Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας με θέμα «Πολιτικές για τη διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας στη Διασπορά. Καλές πρακτικές και προβλήματα», στο αμφιθέατρο Σαράτση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου.

02-21-2015 motherlanguage

Η Διεθνής Ημέρα Μητρικής Γλώσσας εορτάζεται στις 21 Φεβρουαρίου, καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση της UNESCO στις 17 Νοεμβρίου 1999 και επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο από τον Φεβρουάριο του 2000.

Σκοπός της είναι η προώθηση της γλωσσικής πολυμορφίας και της πολύγλωσσης εκπαίδευσης καθώς και η διάσωση των ολιγότερο ομιλουμένων γλωσσών.

Η ημερίδα υπήρξε πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Σωματείου Αποδήμων Μαγνήτων «Το Κοινόν των Μαγνήτων» και του Εργαστηρίου Μελέτης, Διδασκαλίας και Διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Συνδιοργανωτές το Γραφείο της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης στην Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Γραφείο Σχολικής Πρακτικής του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας, και τα 16ο και 30ό Δημοτικά Σχολεία Βόλου.

Στην οργανωτική επιτροπή συμμετείχαν: Ανδρουλάκης Γιώργος, Αντωνίου Ευαγγελία, Βίτσου Μαγδαληνή, Δήμου Πασχάλης, Κωνσταντινίδης Φίλιππος, Μαλλιαρού Μαριαρένα, Ντάσιου Ειρήνη, Παπαροϊδάμη Ελένη, Πελεκάνου Δήμητρα, Σαπίδης Παναγιώτης, Σωτηροπούλου Εμμανουέλα.

Η εκδήλωση ήταν ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο/-η ενώ δόθηκε και βεβαίωση για την παρακολούθησή της. Για όσους δεν μπόρεσαν να λάβουν τις βεβαιώσεις με το τέλος της ημερίδας, παρακαλούνται να προσέλθουν στο Εργαστήριο ΜΔΔΕΓ, καθημερινά 9:00 – 15:00.

Μπορείτε να δείτε, αλλά και να κατεβάσετε τις παρουσιάσεις των ομιλητών και τις φωτογραφίες από την ημερίδα εδώ.

Δημοσιεύσεις σχετικά με την Ημερίδα από sites εφημερίδων και εκπαιδευτικά portals μπορείτε να δείτε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας ενδεικτικά:

http://www.sansimera.gr/worldays/3