Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας, Ημερίδα με θέμα «Πολιτικές για τη διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας στη Διασπορά. Καλές πρακτικές και προβλήματα»

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μητρικής Γλώσσας, σας γνωστοποιούμε ότι την Πέμπτη 19/2/2015, ώρα 18.00 με 21.00 θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αργοναυτών και Φιλελλήνων, αμφιθέατρο «Σαράτσης», ημερίδα με θέμα «Πολιτικές για τη διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας στη Διασπορά. Καλές πρακτικές και προβλήματα».

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο/-η και θα δοθεί βεβαίωση για την παρακολούθησή της. Η ημερίδα πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Σωματείου Αποδήμων Μαγνήτων «Το Κοινόν των Μαγνήτων» και του Εργαστηρίου Μελέτης, Διδασκαλίας και Διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας .Συνδιοργανωτές το Γραφείο της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης στην Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Γραφείο Σχολικής Πρακτικής του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας, και τα 16ο και 30ό Δημοτικά Σχολεία Βόλου.

Το Κοινόν των Μαγνήτων πιστό στις καταστατικές τους αρχές με εκδηλώσεις, δραστηριότητες και εκλαϊκευμένες διαλέξεις παρουσιάζει  καλές πρακτικές των Ελλήνων της Διασποράς. Σε αυτά τα πλαίσια με την τρίτη ημερίδα με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μητρικής Γλώσσας ολοκληρώνει τον κύκλο διαλέξεων με τις οποίες καταξιωμένοι επιστήμονες παρουσίασαν το πλαίσιο διδασκαλίας της μητρικής γλώσσας σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, τη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας των μεταναστών που διαβιούν στην ελλαδική επικράτεια και τέλος τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στη Διασπορά.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Συνημμένο το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ.